Μήνυμα συστήματος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μασίφ Iroco

Βασιλάκης ΑΕΒΕ Μασίφ Iroco

Περιγραφη προϊοντος

Τα δάση ξυλείας ιρόκο βρίσκονται στην κεντρική και κυρίως Δυτική Αφρική(Ακτή Ελεφαντοστού, Κονγκό, Γκαμπόν κλπ).

Είναι σκληρό ξύλο το οποίο επειδή προέρχεται από πολύ μεγάλους κορμούς, δίνει την δυνατότητα να έχουμε πολύ φαρδιές και μακριές πλάκες ξύλου. Το ιρόκο είναι ξύλο με πολύ αυξημένες αντοχές και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Χρησιμοποιείται σε όλες τις εξωτερικές χρήσεις, λόγω της πολύ καλής συμπεριφοράς του στις καιρικές συνθήκες και στις εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής του, σε δύσκολες χρήσεις. 
Χρησιμοποιείται στην ναυπήγηση ξύλινων σκαφών, (ξυλεία για κατάστρωμα), στις χρήσεις μέσα στην θάλασσα (ξύλινες εξέδρες κλπ), σε περιφράξεις, σε πατώματα εξωτερικού χώρου (ντεκ) κλπ. 
Φυσικά είναι κατάλληλο για εξωτερικά κουφώματα (πόρτες, παράθυρα, εξώφυλλα κλπ), καθώς και για εξωτερικές κουπαστές, κάγκελα, πέργολες, στέγαστρα κλπ. Το ιρόκο είναι κατάλληλο για ξύλινες σκάλες, ξύλινες κολόνες κλπ.

Το ιρόκο επειδή είναι ανθεκτικό ξύλο, είναι κατάλληλο και για παρκέτα. Το ιρόκο είναι αρχικά ανοιχτόχρωμο αλλά με την πάροδο του χρόνου σκουραίνει και παίρνει βαθύ σοκολατί χρώμα.
 Οι καλές ποιότητες του ιρόκο ανήκουν στην υψηλή οικονομικά κλίμακα της ξυλείας. Φυσικά οι κατώτερες ποιότητές του είναι πιο οικονομικές. Πάντοτε το ιρόκο θα πρέπει να είναι στεγνωτηρίου και σε ξεφαρδισμένες πλάκες.

Το ιρόκο παράγεται σε πολλά πάχη, έχει μεγάλα μήκη και οι πλάκες του είναι φαρδύτερες από το πλάτος πολλών άλλων ξύλων (ευρωπαϊκών και αμερικάνικων). 
Λόγω της υφής του, παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες στους τεχνίτες κατά την επεξεργασία του, όμως αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο τελικό προϊόν.