Μήνυμα συστήματος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Mearnti

Βασιλάκης ΑΕΒΕ Mearnti

Περιγραφη προϊοντος

To μεράντι είναι ξύλο που προέρχεται από την Νοτιοανατολική Ασία. Είναι οικογένεια ξύλου, που αποτελείται από πολλά είδη φυλλοβόλων δένδρων.

Είναι ξύλο το οποίο χρησιμοποιείται στη ξυλουργική (εξωτερικά κουφώματα, συρόμενα παντζούρια, πόρτες) καθώς και σε εσωτερικά κουφώματα. Επίσης κατασκευάζονται έπιπλα κήπου, (καρέκλες, ξαπλώστρες, τραπέζια, μικροέπιπλα κλπ).

Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το συγκολλημένο, τρικόλητο μεραντί για κατασκευή παραθύρων, κουφωμάτων, μπαλκονόπορτες κλπ.

Το βιομηχανικά συγκολλημένο τρικόλητο μεράντι, μετά την επεξεργασία του, έχει καλύτερη συμπεριφορά και είναι πιο σταθερό σαν ξύλο. Πάντα πρέπει να χρησιμοποιείται στεγνό (από στεγνωτήριο).
 Είναι ξύλο αντοχής στις εξωτερικές συνθήκες. Η καλή ποιότητα μασίφ ξυλείας μεράντι, ακόμα και αν μείνει άβαφη, μπορεί να αντέξει εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες για χρόνια.

Είναι ξύλο μέτριας σκληρότητας και ευκολοδούλευτο κατά την επεξεργασία του στα ξυλουργικά μηχανήματα. Με τη σωστή βαφή, αυξάνεται η διάρκεια ζωής του, όπως και σε όλα τα ξύλα.